مشکلات خیلی راحت و با یک نگاه قابل تشخیص هستند. تنها کافیست باتری را با احتیاط خارج کرده و در صورت وجود علائمی مثل برآمدگی، وجود لکههای آبی یا سفید و خوردگی در کنار ترمینال فلزی به ناسالم بودن آن پی ببرید. ولی اگر هیچکدام از این علائم وجود نداشت، باید سراغ تست بعدی برویم. فقط به خاطر داشته باشید که باتری ناسالم را هرگز دیگر به درون تلفن باز نگردانید. به جای آن، باتری را درون یک کیسه پلاستیکی دردار انداخته و در آن را محکم ببندید و درون سطل زبالههای بازیافتی بیاندازید.
تست چرخش
باتریهای لیتیوم هر باری که دشارژ میشوند از عمرشان کاسته میشود. گرما و سرمای شدید هم میتواند از عمر آنها بکاهد. کار دیگری که جان باتری را میگیرد، رها کردن آن به صورت خالی آن هم برای مدتی طولانی است. در نتیجه باتری که به خوبی از آن مراقبت نشود، ورم میکند و این ورم در طی هفتهها و ماهها رخ میدهد. به همین دلیل دیدن این تورم دشوار میشود، اما یک راه برای تست سلامت باتری وجود دارد، اینکه آنرا روی یک سطح صاف بچرخانید. اگر خوب بچرخد یعنی دچار مشکل شده است.
مشاهده سرعت خالی شدن باتری
همه باتریها که در نمیآیند تا بتوان روی آنها تست فیزیکی انجام داد، پس باید راههای دیگر هم وجود داشته باشد. برای آنکه بدانید وضعیت باتری شما چطور است، بهتر است به سرعت دشارژ شدنش توجه کنید. بیشتر تلفنها گزینهای برای فعال کردن نمایش میزان شارژ به صورت درصدی دارند، اگر چنین گزینهای را نیافتید، ویجت مربوطه را نصب کنید. اگر باتری شما از 100 تا 0 را در چند ساعت و البته تحت شرایطی که زیاد هم از آن استفاده نکردید، گذراند، عمر این باتری رو به اتمام است.
نحوه تشخیص سالم بودن باتری گوشی اندروید (قسمت اول)
