دزدگیریاسيستم اعلام سرقت يكي از متداول ترين سيستمهاي مورد استفاده اماكن مختلف مانندمنازل مغازه ها وآپارتمانهاي مسكوني واداري مي باشد دستگاههاي مورد استفاده در 3 نوع كنترل با سوئيچ ، ريموتي وكدينگ مورد استفاده قرار مي گيرد سنسورهاي اعلام سرقت نيز با توجه به موقعيت محل تعيين مي گردندكه در انواع مختلف در بازار موجود مي باشند اين سيستمها قابليت اين را دارنددر هنگام خطر با محلهاي انتخابي شما تماس تلفني گرفته افراد مورد نظرتان را از اين خطر اگاه سازند.
دستگاههاي مركزي اعلام سرقت كلاسيك :
يكي از معتبر ترين دستگاههاي اعلام سرقت موجود در بازار مصرف داخلي دستگاه كلاسيك است كه در چندين مدل مختلف به بازار مصرف ارائه ميشود . اين دستگاه كه داراي استاندارهاي مختلفي در زمينه توليد اين نوع دستگاههاست از كيفيت و دقت بالائي برخوردار است . از مدلهاي متداول دستگاههاي كلاسيك به مدل X11 كه كنترل آن توسط سوئيچ دستي ميباشد ، دستگاه Z4 كه كنترل آن توسط ريموت كنترل در انواع مختلف و جديدترين دستگاه آن Z6 كه كنترل آن توسط كي پد و كنترل از طريق خطوط تلفن انجام ميپذيرد .
دستگاههاي مركزي PARADOX :
پارادوكس يكي از معتبرترين شركتهاي توليد كننده تجهيزات سيستمهاي حفاظتي در دنياست كه محل اصلي آن در انگلستان واقع شده . اين شركت توليد كننده جديدترين و پيشرفته ترين دستگاههاي اعلام سرقت است كه تحت شبكه هاي كامپيوتري كار ميكند و تعداد محدودي از آنها را كه هركدام در محلهاي مختلفي نصب شده اند را ميتوان تحت شبكه كنترل و نضارت نمود . پرداختن به محصولات پارادوكس نيازمند صرف وقت بسياريست و پرداختن به آن بيش از اين در فضاي اين وب سايت نميگنجد . بنابراين لينك وب سايت مستقيم شركت پارادوكس به آدرس : www.paradox.com را برايتان قرارداده ايم تا آنرا بدقت بررسي نمائيد.
دستگاه هوشمند هانیول امریکا مدل ( vista 48 )
سنسورهاي چشمي ( رادار ) :
رادارها بطور كلي با پرتو مادون قرمز كار ميكنند و با سرعتي بسيار زياد حركت اجسام زنده را تشخيص ميدهند . لازم به ذكر است اين سنسورها فقط به حركت بدن انسان حساس هستند و يا به حركت اجسام بزرگ كه اين امر باعث كنترل در جلوگيري از اعلام هشدار مزاحم ميشود . رادارها با زاويه ديد هاي مختلفي توليد ميشوند كه از پر مصرفترين آنها ميتوان به رادار 90 درجه ، 110 درجه ، 180 درجه و 360 درجه اشاره كرد .اين رادارها بيشتر در فاصله 2 متري از سطح زمين نصب ميشوند و تا طول تقريبي 12 متر را پوشش ميدهند . اين چشمي را حركت هاي پشت شيشه را تشخيص نميدهند اما حركت خود شيشه براحتي براي رادار قابل تشخيص است . برخي از رادارهاي مرسوم در بازار مصرف عبارتند است از :
چشم الكترونيكي كلاسيك
چشم الكترونيكي پارادوكس
چشم الكترونيكي الگانس
چشم الكترونيكي TEXECOME
چشم الكترونيكي پريمو
چشم الكترونيكي اسكن ترنيكس و ....
چشم الکترونیکی هانیول
شوك سنسور :
همانطور كه از نام اين سنسور پيداست با ايجاد شوك و يا ضربه اين سنسور پيامي را براي دستگاه مركزي ارسال ميكند . شوك سنسور در دو نوع مكانيكي ( با لغزش دو پلاتين بر روي يكديگر )و الكترونيكي ( با استفاده از تكنولژي آلتراسونيك ) در بازار مصرف موجود است .
پدال :
پدال يكي از پر مصرف ترين خبر كننده ها در فروشگاههاي طلا و جواهر و گالريهاست و با فشردن آن توسط پا پيام اعلام خطر براي دستگاه مركزي ارسال ميشود .
بلندگو و آژير :
براي اعلام خطر در مواقع ضروري استفاده ميشود و هر دستگاه دزدگيري يك بلند گو و يا آژير را در سيستم خود نياز دارد .
كاور بلند گو :
براي استفاده از بلندگو در خارج از محيط هاي بسته براي جلوگيري از صدمه ديدن بلند گو از كاور استفاده ميشود .
باتري :
يكي از مهمترين قسمتهاي يك دستگاه دزدگير باتري آنست كه متاسفانه از نظر برخي از نصابهاي اين سيستم از اهميت كمتري برخوردار است ، اما بايد يادآور شد در هنگام خطر اگر باتري دستگاه شما از كيفيت پائيني برخوردار باشد و يا نا مناسب با دستگاه شما در نظر گرفته شود و يا حتي از تاريخ نصب آن مدت زيادي گذشته باشد سيستم دزدگير شما به سادگي آسيب پذير خواهد بود . پس ياد آور ميشويم كه در صورتيكه قبلا دستگاه دزدگير براي شما نصب شده است حتما تاريخ مصرف آنرا كنترل نمائيد و يا از سلامت آن اطمينان حاصل كنيد . تاريخ مصرف باتري ها تا 2 سال پس از توليد آنها ميباشد و اين در صورتيست كه آن باتري استاندارد باشد .
دستگاه تلفن كننده :
اين دستگاه در اين سيستم وظيفه خبر رساني به مالك دستگاه و يا نيروهاي امنيتي و ويژه را دارد . برخي از اين دستگاهها به تعداد مشخصي از شماره هاي ذخيره شده در حافظه خود تماس ميگيرند و فقط آژير پخش ميكنند و مالك دستگاه را از احتمال خطر در محل نصب دستگاه مطلع ميكند . نوع ديگر اين دستگاه بجاي پخش آژير به هنگام تماس تلفني آدرس و پيامي را كه مالك دستگاه بر روي آن با صداي خود ضبط نموده ، پخش ميشود و بنابراين كاربر ميتواند يكي از شماره هاي دستگاه را به نيروي انتظامي و يا گشت نگهباني محله اختصاص دهد . اين دستگاهها ميتوانند 2 يا 8 يا 12 و يا 20 حافظه شماره تلفن را در خود ذخيره نمايند و به هنگام خطر به نوبت شماره گيري كنند .
دستگاههاي دزدگير بيسيم :
اين دستگاهها از تكنولژي جديدي بهره ميبرند كه ديگر نيازي به كشيدن سيم براي سنسورها وجود ندارد و اين كار بوسيله سيگنالهائي كه از دستگاه مركزي ارسال ميشود صورت ميپذيرد . تنها مورد بحث در اين نوع سيستمها كنترل دوره اي باتري دورن چشمي هاست كه ميبايست بطور مداوم كنترل شوند و در صورت نياز تعويض گردند . اين چشمي ها بدليل عدم اتصال هيچگونه كابلي به آنها از باتري داخلي خود تغذيه ميشوند و به نسبت مقدار رفت و آمد در آن محل عمر باتري نيز متفاوت خواهد بود . اين دستگاهها توسط خطوط تلفن نيز كنترل ميشوند و كاربر ميتواند با تماس تلفني و دادن كد رمز مخصوص دستگاه را خاموش و يا روشن نمايد و زمانيكه دستگاه با تلفن وي تماس گرفت ( براي اعلام خطر ) ميتواند صداي محيط اطراف دستگاه را بشنود و يا آژير دستگاه را بطور كلي قطع كند . اين دستگاه داراي دو عدد ريموت كنترل جهت استفاده و خاموش روشن كردن نيز ميباشد . برد هر چشمي بيسم ميتواند تا 100 متر باشد .
دزدگیرهای موجود در بازار هرچند از لحاظ ظاهر در انواع و اشکال مختلفی ارائه شدهاند، ولی بطور کلی همگی آنها دارای یک ساختار مشترکی میباشند، یعنی اکثر دزدگیرها دارای خط تحریک باز و خط تحریک بسته هستند که محل وصل حسگر باز و حسگر بسته میباشند و دارای کلید معمولی یا سوئیچ آلفا و یا قفل رمزی و یا کلید کنترل از راه دور جهت روشن و خاموش کردن دستگاه میباشند. همچنین مدارات دزدگیر شامل مدار شارژ باتری جهت قطع شدن برق دستگاه بوده و دارای مدار آژیر میباشند و در نهایت دزدگیرها گاهشمار ورود و گاهشمار خروج و گاهشمار آژیر دارند و ممکن است مجهز به تلفن کننده خودکار در هنگام تحریک نیز باشند.